Remodelarea și întinerirea facială, corporală și tratamentul modern al celulitei

Ana Maria Nedelcu este dublu licentiata, dedicata de peste 15 ani domeniului esteticii paramedicale. Aceasta a aprofundat studiul tratamentelor antiaging, a procedurilor laser si a peelingurilor chimice. În urma experientei si a rezultatelor obtinute, este invitata la Filorga Academy pentru a se specializa în tratamentele Filorga, devenind primul trainer autorizat din Romania.

Dermaspa este unic reprezentant în Romania al produsului Luscious Lips Anti-aging, singurul tratament certificat medical si recomandat pentru îngrijirea buzelor dupa injectarea cu acid hialuronic. De asemenea, este reprezentant si distribuitor autorizat al brandurilor LiLash si LiBrow, considerate de catre comunitatea stiintifica a fi pe primul loc în topul celor mai eficiente tratamente pentru stimularea cresterii genelor si a sprancenelor. Este fondator al magazinului online SkinShop. ro, singura platforma online ce ofera tratamente premium, elaborate si personalizate de catre medicii specialisti si esteticieni, pentru a îndeplini nevoile unice ale clientilor. Împreuna cu sotul sau, Dr. Irinel Nedelcu, medic primar dermato-venerolog, doctor în stiinte medicale, a înfiintat Institutul Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu.

În viata omului modern, ca efect al alimentatiei si sedentarismului, dar si pe un fond genetic predispozant, se extind progresiv doua stari morbide ale tesutului adipos si anume: obezitatea si lipodistrofia ginoida, aceasta din urma fiind cunoscuta mai des cu termenul de celulita. Spre deosebire de obezitate, care este definita de un exces general al tesutului adipos, celulita poate aparea chiar si la persoane fara exces relativ al tesutului adipos. Este de fapt o herniere a grasimii subcutanate cu dispunere neuniforma, aparuta în lipsa organizarii în structura normala a septurilor conjuctive fibroase care mentin arhitectura normala a lobulilor adiposi, dand aspect neuniform, denivelat, nodular al pielii din regiunea afectata. Septurile sunt fibre rigide ancorate care nu se întind cu pielea pe masura ce volumul din interiorul peretilor camerei creste. Atunci cand camera de grasime devine prea întinsa de celulele grase expandate si din cauza lichidelor intercelulare retinute, aceasta patrunde dincolo de lungimea septurilor verticale, împingand suprafata pielii si creand pielea cu aspect de coaja de portocala. Celulita se localizeaza cel mai frecvent pe fese, coapse si abdomen. Marea majoritate a cazurilor de celulita, respectiv peste 90%, este reprezentata de femei. Este demonstrata implicatia hormonilor sexuali feminini în cauzalitatea acestei afectiuni, alaturi de factori genetici, stres, microcirculatie, neurotransmitatori sau factori inflamatori generali si locali. Legatura între tratamentul obezitatii si cel al celulitei este reprezentata de necesitatea remodelarii tesutului fibros conjunctiv. Este cunoscuta drama estetica a pielii flasce a persoanelor care au slabit mult, aparuta prin pierderea sustinerii oferite de structura conjunctiva tesutului adipos. În cazul celulitei, în paralel cu necesitatea diminuarii localizate a lobulilor adiposi distrofici, apare imperios necesara stimularea organizarii tesutului fibros în vederea recuperarii uniformitatii si elasticitatii pielii. Evolutia tehnica si studiile clinice efectuate au permis îmbinarea celor trei metode terapeutice demonstrate ca fiind cele mai eficiente în remodelarea corporala si tratamentul celulitei: masajul pulsat, radiofrecventa si lumina infrarosie.

Bazat pe tehnologia elos, VelaShape III trateaza simultan zona cu radiofrecventa bipolara, infrarosu, vacuum pulsat si role mecanice pentru drenaj limfatic, realizand o încalzire precisa a tesutului pana la 15 mm adancime. Combinatia IR cu vacuum cuplata cu tehnologia RF permite încalzirea profunda a tesutului gras (adipocitelor), a septurilor fibroase conective din jurul lor si a fibrelor de colagen. Designul optim al electrozilor si aplicarea concomitenta a vacuumului permite penetrarea energiei mai repede si mai adanc. Acest lucru creste circulatia sangvina, drenajul limfatic, metabolismul celular si depunerea colagenului nou. Mai mult, stimuleaza activitatea fibroblastelor si remodeleaza matricea extracelulara. Pentru zona decolteului, gatului, zona submandibulara (gusa), a fetei, dar si a bratelor remodelarea se completeaza cu succes, obtinand rezultate excelente, cu ajutorul Ultherapy. Ultherapy este singura procedura noninvaziva aprobata FDA pentru liftingul fetei, gatului si decolteului, o metoda de regenerare si întinerire noninvaziva, bazata pe transformarea energiei ultrasunetelor microfocusate, punctiform, în energie termica. Ultherapy actioneaza pe baza tehnologiei cu ultrasunet focusat si cu ajutorul ei se pot obtine rezultate comparabile cu interventiile chirurgicale. Diferenta dintre Ultherapy si orice alta procedura invaziva este ca aceasta nu lezeaza suprafata pielii.

Aceasta energie initiaza un raspuns natural în organism ce stimuleaza cresterea de tesut nou si reface reteaua de colagen. Unii pacienti vad un rezultat imediat dupa tratament, dar efectele reale apar dupa 2-3 luni, pe masura ce reteaua de colagen se reface, iar pielea devine mai ferma, vizibil îmbunatatita.

Cum functioneaza tratamentul ULTHERAPY?

Spre deosebire de lasere, radiofrecventa sau alte tehnologii, Ultherapy livreaza energia cu precizie la nivele optime ale pielii, fara a leza epidermul. De asemenea, unic pentru Ultherapy este utilizarea de imagistica cu ultrasunete, ce permite doctorilor sa vada straturile de tesut pe care le trateaza, asigurandu-se ca energia este livrata eficient si sigur acolo unde este nevoie. De acesta abordare terapeutica pot beneficia persoanele dupa 30 de ani, varsta la care începe sa se observe scaderea fermitatii tesutului cutanat, aparitia laxitatii si a ridurilor. Atat femeile, cat si barbatii pot beneficia de aceste tratamente.

Leave a comment