Sculptra – Biostimulator de Colagen

Tratament de stimulare a colagenului

Sculptra crește producția proprie de colagen a pielii, astfel încât pielea să-și recapete volumul și fermitatea.

Sculptra este un tip de tratament cosmetic injectabil, utilizat pentru a restabili și a îmbunătăți volumul facial pierdut, în special în zonele unde pielea a devenit subțire sau s-a lăsat, ca urmare a îmbătrânirii sau a altor factori.

Cum acționează Sculptra?

Sculptra poate reda fermitatea, calitatea și tonusul pielii prin stimularea de colagen de tip I.

Microparticulele de PLLA (acid poli-L-lactic) sunt injectate în derm, unde stimulează înlocuirea naturală a colagenului pierdut și, în timp, producția nouă ajută la reconstruirea structurii pielii.

Pe măsură ce  Sculptra® activează propria producție de colagen, rezultatele sunt graduale, oferă un aspect natural și de lungă durată. Conform studiilor, 8 din 10  pacienți sunt încântați de rezultate pentru o perioadă mai mare de 2 ani și ar recomanda Sculptra® unui prieten.

Sculptra® nu conține colagen, ci un polimer biodegradabil, PLLA (acid poli-L-lactic).

Acidul poli-L-lactic este un biostimulator care stimulează producția naturală de colagen în corp.

Când microparticulele de PLLA sunt injectate în piele, acestea stimulează neogeneza colagenului.

Sculptra acționează subtil și treptat pentru a restabili conținutul de colagen din piele, cu rezultate vizibile. S-a demonstrat că Sculptra® crește colagenul de tip I cu 66%. Colagenul de tip 1 este un semn distinctiv pentru pielea tânără și elastică. Sculptra este un tratament injectabil cu un timp de recuperare mic sau deloc, astfel ca pacienții își pot relua activitatea imediat după tratament. Efectul treptat înseamnă că nu se va observa că pacientul tocmai a beneficiat de o procedură. În următoarele câteva luni, Sculptra va activa producția de colagen din piele pentru a-și reface propriul conținut de colagen. Deoarece Sculptra stimulează producția de colagen a pielii, rezultatele nu apar și dispar brusc, ci se vor acumula treptat și vor dura mult timp, ceea ce duce la o satisfacție foarte mare a pacientului.

Rezultatele sunt remarcabile și satisfacția pacienților este foarte mare. Colagenul de tip I, tipic pentru pielea tânără și elastică, crește cu 66% în primele 3 luni și rezultatele se mențin mai mult de 2 ani. NU mai puțin de 100% dintre pacienți ar recomanda Sculptra® unui prieten.

Colagenul este esențial pentru pielea ta.

  • Știai că de la vârsta de 20 de ani pierdem 1%/an din conținutul de colagen din piele? Și că pierdem până la 25% din colagenul pielii până la vârsta de 45 de ani?

Colagenul oferă pielii structură și sprijin. Când colagenul se epuizează odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai subțire, slăbită și fără fermitate.

Sculptra este biostimulatorul de colagen de tip injectabil, original și unic, ce conține acid poli-L-lactic brevetat, un produs activ care acționează în derm pentru a îmbunătăți structura interioară a acestuia prin stimularea naturală a colagenului pierdut.

Sculptra combate îmbătrânirea pielii prin activarea procesului natural de regenerare ce ajută la refacerea colagenului pierdut pe parcursul anilor.

De ce să alegi Sculptra?

Sculptra stimulează producția proprie și înlocuirea naturală a colagenului pierdut

Crește fermitatea pielii și intârzie cursul normal de lăsare a feței îmbătrânite

Spre deosebire de alte fillere dermice care oferă rezultate imediate, Sculptra oferă îmbunătățiri graduale, ceea ce înseamnă că rezultatele finale pot fi observate după mai multe luni și după mai multe tratamente.

Sculptra este adesea folosit pentru a trata liniile fine, ridurile și pliurile faciale, precum și pentru a crește volumul în zone precum obraji, bărbie sau tempie. Efectele Sculptra sunt progresive și mai durabile decât al altor tratamente injectabile, cum ar fi acidul hialuronic, deoarece se bazează pe stimularea naturală a colagenului. Rezultatele pot dura până la doi ani sau mai mult, în funcție de pacient. Tratamentul nu modifică trăsăturile feței și pacientul își poate relua activitatea imediat dupa injectare. Sculptra oferă un aspect natural care durează mai mult de 2 ani.

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări legate de SCULPTRA:

Ce este Sculptra?

Sculptra este un tratament cosmetic injectabil care conține acid poli-L-lactic, destinat restaurării volumului facial pierdut și stimulării producției naturale de colagen, oferind astfel o îmbunătățire graduală a aspectului ridurilor și a pliurilor.

Cum funcționează Sculptra?

Sculptra funcționează prin stimularea producției naturale de colagen în zonele unde este injectat, ceea ce contribuie la restaurarea volumului facial și la îmbunătățirea structurii și texturii pielii.

Cât timp durează până se văd rezultatele?

Rezultatele tratamentului cu Sculptra sunt graduale și devin vizibile de-a lungul mai multor săptămâni sau luni, de obicei după 2-3 sesiuni de tratament.

Cât timp durează efectele Sculptra?

Efectele Sculptra pot dura până la doi ani sau chiar mai mult, în funcție de răspunsul individual al organismului și de stilul de viață al pacientului.

Sculptra este dureros?

Pacienții pot simți un disconfort ușor în timpul injecțiilor, dar acesta poate fi minimizat prin utilizarea unei anestezii locale sau a unui gel anestezic aplicat pe piele înainte de tratament.

Există efecte secundare?

Ca orice procedură cosmetică injectabilă, Sculptra poate avea efecte secundare, inclusiv roșeață, umflături, vânătăi sau sensibilitate în zona tratată, care de obicei se ameliorează în câteva zile.

Sculptra este potrivit pentru mine?

Sculptra este cel mai potrivit pentru persoanele care doresc să îmbunătățească aspectul ridurilor, pliurilor și pierderii de volum facial datorate îmbătrânirii. Este important să discutați cu un medic specialist pentru a determina dacă Sculptra este alegerea potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Cum mă pregătesc pentru tratamentul cu Sculptra?

Este recomandat să evitați consumul de alcool, aspirina și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cu câteva zile înainte de tratament pentru a reduce riscul de vânătăi.

Sculptra poate fi combinat cu alte tratamente cosmetice?

Da, Sculptra poate fi adesea combinat cu alte tratamente cosmetice, cum ar fi Botox sau alte umpluturi dermice, pentru rezultate îmbunătățite. Discutați cu medicul dumneavoastră despre cele mai bune opțiuni de tratament combinat pentru nevoile dumneavoastră.

Eficacitate dovedită pe o perioadă de mai mult de 2 ani

  • 2 ani de siguranță și eficacitate dovedite
  • 50 de publicații până în prezent atestă eficacitatea și siguranța la peste 10.000 de pacienți urmariți
  • Mai mult de 8 din 10 pacienți au fost mulțumiți la 2 ani după tratament
  • Oferă un aspect natural care durează mai mult de 2 ani

Pentru a evalua dacă pielea ta și-a pierdut elasticitatea și fermitatea, prinde cu 2 degete pielea obrazului. Se simte flasc? Lipsit de fermitate? Durează mai mult ca pielea să revină la forma șI aspectul inițial?

Dacă răspunsul la una dintre întrebările de mai sus este DA, Sculptra poate fi un tratament bun pentru tine.