Criolipoliza cu lipocontrast DUO

TRATATI DEPOZITELE LOCALIZATE DE GRASIME PRIN CRIOLIPOLIZA cu LIPOCONTRAST DUO – CEL MAI PERFORMANT TRATAMENT PENTRU REDUCEREA GRASIMII LOCALIZATE!

Dermaspa, departamentul antiaging al Institutului Dermato Estetic Dr Irinel Nedelcu este primul centru din Romania dotat cu Lipocontrast Duo – tehnologie de exceptie, cu certificarea medicala CE. Aceasta tehnica medicala brevetata reduce depozitele de grasimi localizate PRIN TRIPLU SOC TERMIC: Cald I Rece I Cald. Rezultatele obtinute sunt cu 33% mai bune decat cele obtinute de tehnologia clasica de criolipoliza, doar la rece.LIPOCONTRAST DUO este o tehnica medicala noua care permite reducerea grasimilor localizate selectiv si noninvaziv: termolipoliza de contrast.

PROCEDURI – LipoContrast este indicat pentru reducerea grasimii localizate pe multe zone prin intermediul unor aplicatoare de dimensiuni diferite.

 • trateaza celulita
 • abdomen
 • solduri
 • spate
 • brate
 • coapse
 • barbie dubla
 • genunchi

CUM FUNCTIONEAZA ?

INAINTE DE SEDINTA

PRIMA ETAPA DE TRATAMENT- APLICAREA CALDURII – PIELEA ESTE INCALZITA LA 41 GRADE

A DOUA ETAPA DE TRATAMENT – APLICAREA FRIGULUI – 3 grade Celsius

A TREIA ETAPA DE TRATAMENT – APLICAREA CALDURII- 41 grade Celsius

DUPA TRATAMENT

Tesutul gras este aspirat într-un aplicator special si supus unui triplu soc termic cu calcularea parametrilor de timp, viteza, temperatura si energie cu scopul obtinerii celor mai bune rezultate. Toti acesti parametri sunt controlati prin intermediul a 3 software-uri.  Celulele grase (adipocitele) din tesutul subcutanat sunt bogate în acizi grasi saturati si sunt în special vulnerabile la frig si caldura. Pe de alta parte, elementele adiacente, cum ar fi vasele sangviune, filamentele nervoase, melanocitele, fibrocitele sunt mult mai putin sensibile la socul termic. Aceasta caracteristica permite îndepartarea celulelor grase in mod selectiv, fara afectarea tesuturilor adiacente.

EXISTA CONTRAINDATII ?

 • Sindromul Raynaud;
 • Crioglobulinemia si boala Willebrandt;
 • Medicamente anticoagulante (pot determina hematoame);
 • Sarcina, zonele cu inflamatii, vanatai, dermatite, probleme circulatorii, urticarie la rece, hernii sau arterita membrelor inferioare;
 • Criolipoliza Lipocontrast Duo nu este un tratament pentru persoanele obeze;

CUM SE DESFOASOARA SEDINTA DE CRIOLIPOLIZA? 

La începutul sesiunii, pe zona ce urmeaza a fi tratata se aplica un gel, cu rol de protectie a pielii. Pacientul simte o tractiune a zonei tratate prin aspirarea tesutului tinta în contact cu dispozitivul.

 • Prima faza: pielea este încalzita la 41° Celsius timp de 10 minute (primul soc termic) pentru a se “lichefia” grasimea si pentru a usura mobilizarea si destocarea ei.
 • A doua faza: zona de grasime aspirata este racita la 3 grade Celsius  (al doilea soc termic) pentru aproximativ 40 minute pentru a cristaliza adipocitele si a induce apoptoza (distrugere) lor.
 • A treia faza: Este cea mai importanta etapa a procesului. Lipocontrast Duo incalzeste din nou celulele de grasime dupa cristalizarea lor pentru a “lichefia” zona si a optimiza rezultatele.
 • Dupa indepartarea dispozitivului,  zona tratata se maseaza cateva minute pentru activarea circulatiei.
 • Rezultatele obtinute prin aceasta metoda sunt cu 33 % superioare celor obtinute prin tehnologia clasica de criolipoliza.
 • La sfarsitul tratamentului, constatam o reducere semnificativa a tesutului adipos.

CUM SE ELIMINA CELULELE DE GRASIME? 

Procesul de degradare a celulelor adipoase expuse la actiunea LIPOCONTRAST DUO este urmatorul: aparatul localizeaza depunerile de tesut gras si le aduce treptat la o temperatura de 3 grade Celsius. Principiul de functionare se bazeaza pe faptul ca tesuturile grase de sub piele sunt mai vulnerabile la temperaturi scazute in comparatie cu celelalte tesuturi din jur, precum pielea si muschii. Atunci cand este expus unor temperaturi joase, stratul adipos se inflameaza si se desprinde de celelalte tesuturi. In timp, mai exact intr-un interval de doua-sase saptamani, ele mor si organismul le elimina natural, prin procesele metabolice, avand loc o remodelare corporala eficienta. Sub efectul socului termic si cristalizarii grasimii, o parte din adipocite este afectata direct în timpul tratamentului. O alta parte intra într-o faza de apoptoza severa (auto-distrugere programata) si va fi eliminata treptat în cateva saptamani.

CATE SEDINTE SUNT NECESARE ? 

In functie grosimea tesutului adipos si de zona de tratat, pot fi necesare 1-3 sedinte pe aceeasi zona. Intervalul între sesiuni este de aproximativ 30 de zile. Cu o durata de 60 de minute, tratamentul se descompune într-o faza de caldura de 10 minute, urmata de o faza de 35 de minute de racire si, în cele din urma, a faza de caldura de 15 minute. Vor fi necesare 1 pana la 3 sesiuni.

LA CE REZULTATE NE PUTEM ASTEPTA SI IN CAT TIMP? 

Dupa o singura sesiune, tesutul adipos tratat poate elimina mai mult de o treime din grosimea sa, ceea ce echivaleaza cu o pierdere de 25-45%. Aceasta înseamna cu aproximativ 30% mai multa eficienta în comparatie cu criolipoliza clasica. 20% din rezultate sunt obtinute în cateva zile.  Aproximativ 80 % din rezultatul final va fi vizibil în termen de 20 de zile. Iar dupa 3 sedinte se pot pierde 2 masuri la imbracaminte.

CINE ESTE CANDIDATUL IDEAL PENTRU LIPOCONTRAST DUO ? 

LipoContrast Duo  este recomandat in special pentru depunerile adipoase localizate. Ca atare, candidatul ideal pentru acest tip de procedura nu este tipul obez, cu depuneri adipoase generale ci mai degraba acele persoane cu depuneri localizate de grasime: în zona abdominala,  sub forma de colacei (depuneri pe zona laterala/solduri), coapse, spate, pe brate sau în zona feselor (în special în laterale) sau genunchi. Aceste straturi de depuneri apar fie în urma unui regim alimentar dezechilibrat, fie în urma unui regim de slabire, în urma caruia nu pot fi eliminate toate depunerile. Lipocontrast Duo  poate viza zone mari si mici cum ar fi flancuri, abdomen superior si inferior, spate, coapse, genunchi, gynaecomastia, bratele si barbia dubla prin aplicatoare de mai multe dimensiuni. Acesta are aplicator separat pentru tratamentul celulitei. Procedura nu este dureroasa si lucreaza numai la nivelului stratului de grasime fara sa lezeze pielea, fiind utila celor care vor sa-si subtieze cu cativa centimetri talia, coapsele si/sau bratele.Desi depozitele de grasime sunt distribuite in mod diferit, procedura Lipocontrast Duo  poate fi urmata atat de femei, cat si de barbati.

CE SIMTIM INAINTE SI DUPA SEDINTA? 

Tratamentul nu este dureros. Pacientul simte o usoara tensiune in zona datorita efectului de vacuum, precum si o senzatie de caldura intensa si rece localizate, în special la începutul sesiunii. În mod normal, apare o roseata si usoara amorteala in zona care poate persista cel mult 2 ore dupa tratament.

În mod exceptional, poate aparea un mic hematom care se retrage  în cateva zile. Pacientul isi poate relua activitatea normala, fara jena, imediat dupa tratament. Este totusi recomandata limitarea consumului de zahar, grasime (prajeala, branzeturi grase ….) si alcool.

SE POATE TRATA SI CELULITA CU ACEST DISPOZITIV?

Da, Lipocontrast Duo ne permite sa abordam eficient si celulita. In clinica noastra sunt disponibile cele mai performante tehnologii pentru tratamentul celulitei, existente pe plan mondial. In urma consultatiei, pacientii beneficiaza de tratamente personalizate anticelulitice si de remodelare/ rejuvenare  corporala, pentru care asociem platforma Venus Legacy, Lipocontrast, si/sau mezoterapia.

CARE ESTE PRETUL UNEI SEDINTE DE LIPOCRIOLIZA CU LIPOCONTRAST DUO? 

Costul procedurii variaza în functie de zone si numarul de tratamente. Majoritatea pacientilor aleg sa urmeze tratamentul de lipocrioliza pe mai multe zone ale corpului. In urma consultatiei de specialitate, pacientul beneficiaza de un plan personalizat de tratament.

In mod exceptional, pretul de lansare este de 200 Euro pentru 2 aplicatoare în loc de 400 Euro, si 350 Euro pentru 4 aplicatoare in loc de 700 Euro iar estimarea este gratuita!

Exemple de zone: 

 • Abdomen: 2 aplicatoare – o ora
 • Flancuri 2 aplicatoare – o ora
 • Barbie dubla 1 aplicator – 150 euro – o ora
 • Ceafa 2 aplicatoare – o ora
 • Coapse – 2 aplicatoare de o ora
 • Genunchi – 2 aplicatoare – o ora
 • Spate – 2 aplicatoare – o ora
 • Ginecomastie – 2 aplicatoare – o ora

DE CE ESTE DIFERIT SISTEMUL LIPOCONTRAST DUO DE ALTE SISTEME ? 

Sistemul LipoContrast  Duo induce o reducere semnificativa si naturala a tesutului gras, evitand experienta traumatizanta a  metodelor invazive, cum ar fi liposuctia si previne riscul de deteriorare a tesutului adiacent. Comparandu-l cu sistemele conventionale de criolipoliza  (care utilizeaza numai frig), LipoContrast Duo este cu aproximativ 30% mai eficient si are rezultate mai rapide. In prezent, Lipocontrast  Duo este singurul dispozitiv de criolipoliza medicala care actioneaza prin triplul soc termic.

REZULTATELE SUNT DEFINITIVE? 

Organismul uman produce adipocite pana in jurul varstei de 20 de ani. La maturitate, numarul de acestora este, in mod normal, fix. Masa de grasime va corespunde cresterii volumului de celule adipoase si nu numarului acestora. Adipocitele eliminate prin tratamentul LipoContrast Duo elibereaza progresiv lipidele intr-o prima etapa , înainte de a fi absorbite definitiv de catre metabolismul natural într-o a doua etapa.

TOATE TRATAMENTELE EFECTUATE IN CLINICA SUNT PERSONALIZATE IN URMA CONSULTATIEI DE SPECIALITATE.