BIO-Remodelare Profhilo

Acidul hialuronic (AH) este o polizaharida care este prezenta in mod natural in corpul uman. Functia sa principala consta in mentinerea hidratarii corecte a tesuturilor, datorita capacitatii sale intrinseci de a lega o mare cantitate de apa.

Sarea sodica de acid hialuronic este formata din lanturi repetate de unitati dizaharide de N-acetilglucozamina si glucuronat de sodiu si este o componenta cu o importanta fundamentala a matricei extracelulare a majoritatii tesuturilor, inclusiv a pielii.

PROFHILO® constituie o solutie fiziologica tamponata de acid hialuronic. Acidul hialuronic folosit este obtinut prin fermentare si nu a fost supus niciunui proces chimic de modificare.

PROFHILO® contine sarea sodica de acid hialuronic, inalt purificata si cu o masa moleculara de aproximativ 1 milion Daltoni, care este foarte apropiata de masa moleculara naturala a acidului hialuronic endogen, si este cu siguranta importanta pentru asigurarea unei alegeri adecvate a masei moleculare a acidului hialuronic si pentru apropierea de masa moleculara a acidului hialuronic endogen, deoarece in felul acesta produsul este facut total biocompatibil.

Celelalte componente ale produsului: clorura de sodiu, fosfat de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

VISCODERM® actionand printr-o actiune corectoare/de umplere a golurilor cutanate naturale si induse, intervine:

  • In procesul fiziologic al imbatranirii pielii, ale carui efecte includ ingrosarea prin deshidratare a stratului cornos si modificari ale fibrelor elastice ale dermei;
  • In procesul de reparare a stratului dermic, in cazul cicatricelor rezultate dupa traume cutanate superficiale (de exemplu cicatrice acneice si de varicela).

Proprietatile viscoelastice si hidratante ale acidului hialuronic, combinate cu posibilitatea mentinerii acidului hialuronic la nivele adecvate in tesuturile cutanate permit hidratarea tesuturilor si crearea conditiilor optime pentru prevenirea si combaterea procesului de imbatranire a pielii si favorizeaza remodelarea tesutului cu un efect corector consecutiv al cicatricelor rezultate ale pielii;

Acidul hialuronic are, de asemenea, un rol in cadrul matricei extracelulare, creand conditiile fiziologice pentru proliferarea, migrarea si structura componentei celulare dermice. in plus, administrarea intradermica a VISCODERM® si in consecinta actiunea sa asupra dermei mai degraba decat asupra epidermei, permit introducerea directa a unei cantitati optime de acid hialuronic direct in tesutul care trebuie tratat, pentru contracararea actiunii citotoxice a radicalilor liberi asupra fibroblastelor, asigurand eficacitatea operatiilor medicale estetice preventive si corective.

Acidul hialuronic folosit in PROFHILO ® este produs prin biosinteza unui substrat natural fara alte transformari chimice si din acest motiv PROFHILO ® are o biocompatibilitate excelenta iar utilizarea sa in derma permite integrarea acidului hialuronic care a fost redus si modificat din cauza procesului fiziologic de imbatranire a pielii sau dupa traume cutanate superficiale.