Peeling chimic

Peelingul chimic este un tratament neinvaziv folosit pentru imbunatatirea aspectului si texturii pielii.

Procedura consta in aplicarea unei substante chimice care va determina exfolierea pielii, va stimula productia de colagen si elastina si regenerarea celulara.

Astfel se asigura un aspect facial intinerit, pielea devenind mai ferma, neteda, luminoasa, iar ridurile, cicatricile si pigmentarile vor fi reduse.

In functie de afectiune si de scopul tratamentului, se folosesc mai multe tipuri de acizi, cei mai utilizati fiind alfa hidroxi acizii(AHA, acidul glicolic, acid lactic), BHA (acidul salicilic), peeling Jessner, acidul tricloracetic(TCA), fenol, etc.

Cum ne pregatim pentru peeling chimic?

La ce sa ne asteptam in timpul sedintei si dupa?

Inainte de peeling, va vom acorda informatiile necesare despre alimentele si bauturile care trebuie evitate, despre evitarea administrarii anumitor medicamente (aspirina), evitarea fumatului (afecteaza circulatia sangelui si incetineste vindecarea), precum si pregatirea pielii cu anumite creme speciale, de tipul Retin-A, creme cu acid glicolic, cu AHA. Daca aveti istoric de herpes, informati terapeutul.

Inaintea aplicarii peelingului, pielea va fi curatata cu o substanta puternic degresanta si se vor proteja ochii si gura.

In timpul procedurii, majoritatea pacientilor experimenteaza senzatii de intepaturi, caldura sau fierbinteala, similare cu expunerea prelungita la soare.

In functie de tipul peelingului, dupa procedura pielea va capata un aspect similar arsurii solare, va fi rosie, apoi bruna, iritata si se va exfolia timp de cateva zile(intre 3 si 7 zile)

Dupa tratament vor fi recomandate creme pentru prevenirea pigmentarii post inflamatorii, dar, mai ales, crema cu factor maxim de protectie solara.

Expunerea la soare, acneea, imbatranirea, pot lasa pielea neuniforma, ridata, patata sau cu cicatrici. Daca doriti ca pielea dumneavoastra sa fie fina si luminoasa, intinerita, daca doriti sa superficializati cicatricile si hiperpigmentarile, ar trebui sa aveti in vedere peelingul chimic.

In cadrul clinicii, beneficiati de consiliere specializata si tratamente de inalta calitate.

Veti afla lucruri interesante despre morfologia pielii, mecanismele ce ii controleaza metabolismul si ce produse de ingrijire sunt optime pentru dumneavoastra.