Epilare definitiva

Laser (Nd:YAG)

Lumina intens pulsata:

IPL reprezinta o tehnologie non-laser care produce o lumina cu spectru larg, de intensitate foarte mare, intr-un timp foarte scurt. Aceasta este focalizata la nivelul pielii prin intermediul unor dispozitive ce permit selectarea anumitor lungimi de unda. Lumina patrunde in piele la adancimi dependente de lungimea de unda, fiind absorbita selectiv de pigmentul din firul de par si transformata in caldura. Zona cu cea mai mare cantitate de pigment este bulbul, care este incalzit si distrus printr-un proces numit „fototermoliza selectiva”.

Conversia luminii in caldura se produce si la nivelul capilarelor care hranesc firul de par.

Tratamentul IPL este eficace numai asupra parului aflat in faza de crestere activa (anagen), ceea ce necesita ca sedintele sa fie spatiate astfel incat toate firele de par de pe o anumita zona sa fie surprinse in aceasta faza. Intrucat nu toate firele de par cresc in acelasi timp, sunt recomandate in general intre 6 si 8 sedinte. In functie de culoarea pielii dumneavoastra (fototip), culoarea si grosimea parului, poate fi stabilit un numar mai mare sau mai mic de sedinte. Persoanele cu parul inchis la culoare si tenul deschis beneficiaza cel mai mult de pe urma acestui tip de tratament.

Zonele pe care epilarea poate fi realizata sunt: fata (buza superioara, obraji, barbie), axilele, trunchi (piept, spate si abdomen), linia bikinilor, membrele superioare si inferioare. Tratamentul IPL este o abordare neinvaziva, durerea fiind minima – sau chiar inexistenta si fara a deteriora aspectul pielii. Nu necesita intreruperea activitatii cotidiene cu conditia respectarii catorva conditii, cum ar fi evitarea expunerii la soare.

Laser Nd:YAG

Laserul Nd:YAG 1064 nm CoolGlide este primul aprobat de FDA pentru reducerea permanenta a pilozitatii, indiferent de fototip, avand ca avantaj major capacitatea de a elimina pana si firele de par rezistente (fine, deschise la culoare), care nu pot fi tratate cu alte lasere. Aceasta datorita fluentei de pana la 100 J/cm2 si marimii spotului (pana la 10 mm).

Printre beneficii se numara:

  • Tratament eficace chiar si pe pielea bronzata, vara si indiferent de fototip (I-VI).
  • Creste eficacitatea tratamentului si scurteaza timpul necesar prin controlul separat al fluentei, duratei pulsului si frecventei de repetitie. Pot fi astfel stabiliti parametri optimi pentru fiecare pacient in parte.
  • Racirea prin conductor de cupru reprezinta astazi cea mai eficienta modalitate de racire a tegumentului, asigurand atat protectie, cat si confort.
  • Spotul cu diametru mare (10 mm) permite scurtarea timpului de tratament, dar si penetrarea optima a tesutului pana la adancimea la care sunt situati foliculii pilosi.