Mezoterapia

Dacă te confrunţi cu o cădere excesivă a părului, şi nici un produs de îngrijire nu pare să dea rezultate, atunci e timpul să schimbi abordarea. Încearcă mezoterapia, un tratament complex, eficient şi  personalizat, care îi va reda părului tău aspectul sănătos.

de Gabriela Caliţoiu

VERDICT ELLE

Mezoterapia este o procedură non-chirurgicală şi minim invazivă, extrem de complexă, care tratează nu doar probleme ale tenului, cât și pe cele ale scalpului, fiind un tratament eficient  împotriva căderii părului.

FOCUS:TRATAREA CĂDERII PĂRULUI.

Consultul tricologic.

Dezinfectarea scalpului.

Injectarea unui complex de substanţe  hrănitoare.

Mezoterapia nu îmi este o procedură străină. Am încercat-o de nenumărate ori şi am  inclus-o într-o sumedenie de articole, atunci când recomandam tratamente faciale de reîntinerire. Şi, deşi am scris facial, imaginile arată cu totul altceva. Asta fiindcă mezoterapia, pe lângă beneficiile pe care le aduce tenului, este la fel de eficientă şi în  tratarea căderii părului. Aşa cum ai citit în materialul anterior, Scalp Detox, pentru a avea un păr sănătos trebuie să începi prin a trata pielea capului. Dacă la bărbaţi alopecia se  traduce prin apariţia cheliei, în cazul femeilor, aceasta se manifestă prin rărirea şi căderea părului sau chiar printr-o subţiere considerabilă a acestuia în zona frontală. Cauzele care duc la această afecţiune dermatologică sunt multiple: moştenirea genetică, modificările hormonale (apar mai ales în timpul perioadei de alăptare sau la menopauză), stresul,  carenţele de vitamine, anemia, afecţiunile tiroidiene sau folosirea anumitor tratamente medicamentoase. In cazul meu, răspunsul este simplu. Am o anemie severă, care se  manifestă printr-o stare de oboseală continuă, mâini şi picioare reci, şi de câţiva ani  încoace şi printr-o cădere masivă a părului. Aşa că, pe lângă curele de fier pe care am încercat să le ţin anual şi care nu au dat roade spectaculoase, am decis să încerc şi o abordare complementară, pentru a rezolva măcar una dintre problemele cu care anemia  vine la pachet.

Aşa că iată-mă în cabinetul domnului doctor Irinel Nedelcu, pregătită fizic şi psihic pentru o procedură care presupune injectarea scalpului. Ştiu, nu sună tocmai plăcut, dar nu e nici pe departe un tratament dureros sau neplăcut. Insă, până să ajungem acolo, primul pas a constat într-un consult tricologic. După ce i-am oferit informaţii despre starea mea generală de sănătate, dr. Nedelcu a folosit o aparatură specială, cu care a obţinut imagini mărite ale firelor de păr şi ale scalpului. Astfel, a putut analiza densitatea şi calitatea firelor de păr, precum şi problemele de la nivelul pielii capului. După acest prim pas, a putut să aibă un diagnostic clar şi să stabilească schema de tratament, fiindcă mezoterapia este o procedură extrem de personalizată. Cocktail-ul de substanţe injectate diferă de la persoană la persoană, în funcţie de cauzele care au provocat alopecia. După consult, a urmat dezinfectarea scalpului şi a părului. Dacă te temi de injectare, poţi opta şi pentru folosirea unei creme anestezice. Eu am sărit peste acest pas, ştiind deja, în urma  tratamentelor de mezoterapie pe care le-am făcut la nivelul tenului, că nu este o intervenţie dureroasă. In plus, acele folosite sunt extrem de mici şi de subţiri, tocmai  pentru a evita o senzaţie de disconfort. Cu ajutorul unui aparat extrem de performant, a fost injectat în zonele cu probleme ale scalpului un complex de substanţe hrănitoare precum biotină, dexpanthenol, vitamina B6, aminoacizi şi antioxidant! Astfel, ingredientele pătrund mult mai profund în piele şi accelerează procesul de regenerare. De asemenea, mezoterapia reuşeşte să stimuleze  circulaţia de la nivelul scalpului, să îmbunătăţească producţia de colagen şi elastină şi să oxigeneze pielea capului. Toate acestea reduc căderea părului şi îl ajută să îşi recapete densitatea, să îşi refacă structura şi chiar să crească mai repede. Şedinţele se realizează la un interval de 10-14 zile, iar numărul acestora variază, în funcţie de starea scalpului şi a părului. In ultimele două luni am combinat tratamentul medicamentos – suplimente de fier – cu mezoterapia, iar rezultatele încep să fie vizibile. Dacă înainte, după fiecare periere, spălare sau în timpul coafării,  pierdeam o cantitate considerabilă de păr (aproape un pumn întreg), acum lucrurile stau cu totul altfel. Firele căzute sunt mult mai puţine, sub o sută pe zi, ceea ce este perfect normal, fiindcă fiecare fir de păr are un ciclu de viaţă, iar după ce şi-a încheiat activitatea metabolică, cade. Dar dacă firele de păr pe care le pierzi pe zi depăşesc acest număr, probabil te confrunţi cu probleme mai serioase la nivelul scalpului şi e nevoie de un tratament special, aşa cum e mezoterapia.

Leave a comment