ANTHELIA – fotoregenerare si epilare definitiva

ANTHELIA – expertiza si precizie in tratamente pentru fata si corp

Cu toate ca pe piata de profil exista atat de multe tehnologii si dispozitive care promit „tinerete fara batranete si viata fara de moarte” noi, ca specialisti ai Dermaspa, centrul antiaging al Institutului Dermato Estetic Dr. Irinel Nedelcu, inainte de marketingul oferit de dispozitive, analizam studiile stiintifice asupra tehnologiei, certificarile si brevetele obtinute, istoria companiei producatoare, testam si doar dupa ce suntem convinsi 100% luam decizia de a va oferi o noua metoda de tratament. “Noi nu vindem aparate, ci oferim rezultate”, declara Ana Maria Nedelcu, fondatoarea centrului.

Incepand din aceasta saptamana va oferim o noua serie de proceduri estetico-medicale prin intermediul tehnologiei inglobate in platforma Anthelia produsa de celebra companie franceza EFB Beaute.

Prin intermediul noii platforme Anthelia sunt disponibile urmatoarele tratamente:

 • Fotoepilarea firelor de par inchise la culoare, pe toata perioada anului.
 • Fotoepilarea firelor de par albe sau blonde (procedeu patentat si disponibil doar pe echipamentele fabricate de EFB Beaute Paris).
 • Tratarea, eliminarea leziunilor pigmentare, reducerea efectelor imbatranirii.
 • Tratament antiaging foto-tensor, reduce ridurile si liniile fine, stimuleaza productia de colagen si elastina, confera tenului fermitate si efect de lifting.
 • Tratament foto-vascular, reduce leziunile vasculare, reduce eritroza, trateaza spider veins, angioamele si rozaceea.
 • Tratarea acneei, trateaza acneea inflamatorie si reduce productia de sebum
 • Epilare definitiva, epilare permanenta, epilare de lunga durata sau progresiva, sunt doar cativa dintre cei mai utilizati termeni cand vine vorba de indepartarea parului.

Cum functioneaza acest tip de tratament?

Acest tratament se realizeaza cu echipamente de tip IPL (intense pulsed light) sau laser si se bazeaza, la modul general, pe urmatorul principiu de functionare: Cu ajutorul unei piese de mana (manipol) conectat la echipament, echipamentul emite o lumina cu o anumita lungime de unda, lumina care este absorbita de melanina firului de par si transformata in caldura, avand ca scop distrugerea radacinii firului de par.

Cat de permanenta sau de definitiva este acest tip de epilare?

Acest tratament este permanent pentru firele de par care sunt in stare anagena in momentul tratamentului, in conditiile in care se seteaza parametrii corecti iar echipamentul are capacitatea sa emita o energie luminoasa, capabila sa creeze o temperatura la nivelul radacinii firului de par de 70 grade C.

Anagen – Catagen – Telogen

De cate sedinte avem nevoie pentru a indeparta in totalitate parul nedorit?

Firele de par, existente pe corp, la un moment dat corespund unui anumit ciclu de viata (anagen, catagen si telogen). In momentul tratamentului sunt afectate doar firele de par care sunt in faza anagena (starea in care firul de par este in contact cu radacina). De exemplu, conform studiilor medicale, la nivelul picioarelor, avem doar 20% par in faza anagena, putem lua in considerare, daca tratamentul are un succes de 100%, noi realizam doar eliminarea a 20% din firele existente pe acea zona ( doar firele in stare anagena). Din acest motiv este necesara repetarea tratamentelor, in acord cu ciclul de crestere.

Epilarea este definitiva sau nu?

Clar, conform studiilor, epilarea este definitiva pentru firele tratate care au fost in stare anagena in momentul tratamentului. Exista si situatii in care dereglarile hormonale, in timp, sa favorizeze ca alti foliculi de par, care la momentul tratamentului nu au fost activi sa fie activati si implicit sa apara in anumite zone, noi fire de par. Din acest motiv se recomanda ca la o anumita perioada de timp, sa se realizeze o sedinta de intretinere.

SPL vs IPL

IPL – Intense Pulsed Light este denumirea generala pentru terapiile care folosesc lumina pulsata. Generatiile de echipamente de inceput, foloseau modalitatea clasica de livrare a energiei, un impuls cu o cantitate mare de energie intr-un timp scurt, eficient dar cu ceva discomfort pentru pacient. Generatiile urmatoare de aparate, au corectat acest inconvenient, utilizand o livrare a energiei sub forma de « square », adica livram aceeasi energie, pastrand eficienta, dar cu o durata a pulsului mai mare, tratamentul fiind astfel tolerat excelent, chiar si de pielea sensibila. Toate aparatele EFB folosesc tehnologia SPL.

Ce este important de stiut atunci cand va hotarati sa mergeti intr-un centru pentru realizarea unui astfel de tratament:

De foarte multe ori cautam pe internet oferte, in special pentru tratamentele estetice, si nu putem intelege de ce este o diferenta, uneori si de la simplu la triplu, intre preturile practicate de diferitele centre, care aparent ofera aceleasi servicii, in cazul nostru servicii de epilare laser, sa spunem. Diferentele apar in primul rand de la costurile avute de fiecare centru si aici ne referim la calitatea sistemelor utilizate, dar si la investiile in pregatirea personalului, dar sa nu intelegem gresit, asta nu inseamna ca un centru care are preturi foarte mari este si un centru care ofera servicii de calitate, lucrurile trebuie privite in ansamblu.

Ce se poate intampla in cazul in care apelati la un centru care utilizeaza echipamente de o calitate indoielnica?

 • In cazul procedurilor cu lumina pulsata, cel mai fericit lucru care se poate intampla este sa nu aveti nici-un fel de rezultat;
 • Sa nu aveti nici-un rezultat si sa va pierdeti si timpul mergand in acel loc, deoarece un pachet de sedinte complet se intinde pe o durata de aproximativ 10-14 luni, asta in cazul in care sunteti consiliat/a corect;
 • Sa nu aveti rezultat, sa va pierdeti timpul si sa mai fiti si expusi unor sisteme care nu au sisteme de filtrare de calitate si care pe termen lung sa va creeze probleme de sanatate; Ca nu aveti rezultat, ca pierdeti timpul sau ca puteti avea probleme pe termen lung, considerati ca nu este important, puteti pleca cu arsuri groaznice care va pot intrerupe viata sociala o perioada indelungata de timp, imaginati-va ce ar insemna sa mergeti pentru o banala sedinta de indepartare a parului in zona buzei superioare (mustata) si sa plecati din centru cu arsura de gradul 2?

Ce se intampla in cazul in care apelati la un centru unde personalul se schimba aproape lunar, sa nu spunem saptamanal?

Oricat de performant este echipamentul utilizat, daca parametrii setati nu sunt cei corecti, puteti obtine doua rezultate, unu, sa nu aveti rezultate si doi, sa fiti expuse la riscuri de arsura. „La cat timp trebuie sa revenim pentru o noua sedinta”, probabil ca este cea mai intalnita intrebare, cand vine vorba de acest tip de tratament, si in acest caz, raspunsul dar si eficienta tratamentului depinde tot de cat de bine este pregatit personalul din clinica, repetarea tratamentelor depinzand de ciclul de crestere al firelor de par, ciclu care este diferit de la o zona la alta.

De ce am auzit de la diverse persoane ca nu exista rezultate sau ca rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor?

1. Echipamentul utilizat nu a avut destul de multa putere in asa fel incat sa incalzeasca si implicit sa distruga radacina firului de par

2. Operatorul echipamentului nu a stiut sa seteze corect parametrii de lucru si implicit echipamentul nu a livrat energia necesara distrugerii radacinii firului de par

3. Sedintele nu au fost repetate cu frecventa corecta, in acord cu ciclul de crestere al firelor de par din zona tratata

De ce Anthelia?

 • Deoarece este fabricata integral de o companie europeana cu experienta de peste 25 de ani in fabricarea tuburilor de emise a luminii pulsate pentru industria militara, iar de 15 ani dezvolta sisteme pentru segmentul medico-estetic;
 • Echipamentul detine certificat medical (CE), iar faptul ca este clasificat ca si dispozitiv medical, este o recunoastere a standardelor de calitate;
 • Eurofeedback (EFB), producatorul acestei platforme detine deja 18 brevete în domeniul luminii pulsate;
 • Este singura companie la nivel mondial care detine patent si studii medicale pe tehnologia si procedeul de indepartare a firelor albe sau blonde de par;
 • Detine certificari pentru tehnologia ce permite un nivel constant de luminã intens pulsatã, pe toată durata de viaţă a aplicatoarelor, ceea ce face ca echipamentul sa ofere o eficienta ridicata, EFB garantează o precizie de 95% pe tot parcursul ciclului de viață al aplicatorului, datorită unui sistem certificat de compensare a energiei;
 • Siguranta garantata prin intermediul filtrelor utilizate in timpul tratamentelor;
 • Nu in ultimul rand, testele realizate efectiv de catre personalul din centrul nostru, care au demonstrat eficienta sistemului.

Pentru a va convinge de toate aceastea, urmariti-ne si puteti fi printre persoanele care vor participa la evenimentul „Zilele portilor deschise in fotoepilare”, eveniment unde veti putea discuta direct cu specialistii clinicii noastre si reprezentantii companiei din Franta, pentru a intelege principiile care stau la baza acestor proceduri, dar si de a testa echipamentele de exceptie ale clinicii noastre.