Laser Resurfacing

REINTINERIRE, CICATRICI, CICATRICI POST ACNEE

CO2 – scanner si fractionat

Erbium YAG – fractionat

Terapia cu laser reprezinta cel mai important mijloc pentru reintinerirea cutanata prin refacerea suprafetei acesteia – „resurfacing”. Energia laserului este absorbita de apa la diferite niveluri in tegument si transformata in caldura, realizand o vaporizare controlata a straturilor superficiale ale pielii (lasere ablative). Indepartam astfel celulele imbatranite si dezorganizate prin actiunea factorilor de mediu si permitem refacerea si reorganizarea colagenului si keratinocitelor, actiune care da pielii dumneavoastra un aspect intinerit si o textura mai fina. Remodelarea colagenului si ameliorarea aspectului clinic pot continua intre 12 si 18 luni dupa tratament.

Se trateaza:

  • Ridurile statice (vizibile in permanenta si care nu se schimba cu expresia faciala)
  • Ridurile dinamice (liniile care apar sau se adancesc odata cu modificarea expresiei faciale)
  • Modificarile pigmentare: pistrui, pete solare de la nivelul fetei, gatului, umerilor, mainilor, etc.
  • Cicatricile rezultate dupa vindecarea acneei sau taumatisme minore
  • Pliurile cutanate rezultate prin slabirea structurii de rezistenta a pielii (fibrele de colagen si elastina)

In functie de caracteristicile fiecarui pacient, se poate opta pentru diverse tipuri de lasere si modalitati de repartizare a energiei. Consolele aparatelor permit reglarea independenta a celor mai importanti parametri (Fluenta – sau cantitatea de energie transmisa, durata pulsurilor – sau timpul in care energia este transmisa si marimea spotului – cu ajutorul careia putem varia si profunzimea tratamentului).

Laserul CO2 face parte din clasa celor ablative. In momentul expunerii la laserul CO2, colagenul se contracta cu aproximativ 15-25% si in aceasta forma serveste ca tipar pentru formarea unui colagen nou, reorganizat. Profunzimea ablatiei este 20-30 µm. Laserul produce si o coagulare foarte eficienta, ceea ce face ca in timpul tratamentului sa nu existe sangerare. Poate aparea un eritem care sa persiste un timp dupa interventie, dar acesta poate fi camuflat imediat cu creme sau machiaj speciale.

Laserul Er:YAG (Erbium: Ytriu Aluminiu Garnet) functioneaza cu energii mai mici decat laserul CO2 si deci la un nivel mai superficial (10-15 µm), putand insa aborda suprafete mai mari. Aceasta si datorita unei fototermolize fractionate: fasciculul este impartit in mai multe raze care incalzesc doar coloane inguste de tesut de pe suprafata tratata. Tesutul din jur ajuta apoi la vindecare si remodelare, care se produc mult mai repede.

In timpul procedurii, contractia colagenului este de 1-2% si poate ajunge la 14% dupa maxim 12 luni. Rezultate optime incep sa se vada dupa 2-3 luni de la tratament. Pacientii isi pot relua activitatea zilnica imediat dupa incheierea acestui tip de tratament, eventuala roseata putand fi mascata, iar barbatii putandu-se barbieri la cateva ore.

IPL – Lumina intens pulsata: Lumina intens pulsata reprezinta un nou concept in cadrul tratamentelor bazate pe lumina. Folosirea luminii cu spectru larg si intensitate mare alaturi de filtre speciale pentru modularea lungimilor de unda fac posibila abordarea simultana a mai multor aspecte ale imbatranirii tegumentului. Poate fi folosita atat pentru crearea unui aspect intinerit al fetei, reducerea laxitatii cutanate, cat si pentru indepartarea petelor solare, cuperozei, lentiginelor (pistrui), fiind un tratament complet neinvaziv si nesangerand, care nu necesita recuperare ulterioara si ale carui efecte pot dura pana la un an. IPL reprezinta astfel o alternativa eficienta la tratamentele chirurgicale, foarte costisitoare si care necesita uneori luni de ingrijiri in vederea recuperarii.

Prin mecanismul „fototermolizei selective” este stimulata producerea unui colagen nou, reorganizat si refacerea fibrelor de elastina – ceea ce reda pielii dumneavoastra tonusul, aspectul neted si intinerit. In functie de problema abordata, sunt necesare mai multe sedinte, de regula 2 pana la 5, cu un interval de pana la 3 saptamani intre ele.