Fotoregenerarea

O piele ternă, cu pori dilataţi, lipsită de elasticitate şi riduri îşi poate recăpăta aspectul sănătos şi luminos, fără durere sau timp de recuperare, în doar o jumătate de oră.

de Gabriela Calitoiu

VERDICT ELLE

Fotoregenerarea este cel mai puternic tratament non-invaziv de rejuvenare facială care reuşeşte sa trateze nu numai ridurile şi petele pigmentare, dat şi să diminueze porii, rozaceea sau cuperoza.

Pentru noi, redactorii ELLE, cea mai intensă perioadă a anului este în apropiere de ELLE Style Awards. In spatele glam-ului pe care îl vezi în seara evenimentului stau sute de ore de muncă, de pregătiri şi de şedinţe. Totul se întâmplă pe fugă, aşa că, de cele mai multe ori, ajungem să ne alegem ţinutele în ultimul moment. De  tratamente faciale sau corporale făcute periodic pentru a arăta fără cusur în seara cu pricina nici nu se mai pune problema. Anul ăsta însă, oboseala şi alimentaţia  dezechilibrată din ultima vreme şi-au spus cuvântul asupra tenului meu. Aşa că, presată de timp, a trebuit să găsesc un tratament rapid, fără timp de recuperare, însă cu efecte imediate. Aşa am ajuns la Dermaspa, unde am întâlnit-o pe Ana Maria Nedelcu, estetician şi manager al clinicii. Pentru a şti exact cu ce probleme se confruntă tenul meu şi ce tip de tratament ar fi cel mai util, primul pas a constat într-un screening computerizat al pielii, cu tehnologia Visia. Ce înseamnă asta? Mi-au fost făcu te câteva fotografii, iar apoi au fost prelucrate de acest software, care reuşeşte să studieze în detaliu toate aspectele vizibile şi invizibile cu ochiul liber ale pielii, precum riduri, pete, pori, zone roşii sau cele afectate de expunerea prelungită la soare. De asemenea, a simulat şi procesul de îmbătrânire, pentru a observa evoluţia petelor şi a ridurilor în următorii cinci ani. Nu a fost o imagine tocmai plăcută, dar e un semnal de alarmă, care îmi reaminteşte cât de importantă este îngrijirea tenului şi  protejarea acestuia de razele soarelui.

După ce Ana Maria a examinat amănunţit toate caracteristicile, a decis că cel mai bun tratament pe care trebuie să îl urmez este cel de fotoregenerare. De ce? Fiindcă  acesta reprezintă cea mai eficientă procedură de rejuvenare şi de lifting non-invazivă, care nu necesită timp de recuperare, şi ale cărei efecte sunt observate în  scurt timp. Tratează principalele efecte  ale fotoîmbătrânirii tenului, adică urmele pe care soarele le lasă pe  chipul nostru: pete pigmentare, riduri şi linii fine, pori  dilataţi, o piele deshidratată şi lipsită de elasticitate. După screening-ul feţei, a urmat demachierea şi dezinfectarea atât a tenului, cât şi a gâtului.

Apoi, Ana Maria a aplicat un gel conductor, care are în acelaşi timp şi o acţiune calmantă asupra tenului. A setat aparatul în funcţie de necesităţile pielii mele şi început realizarea tratamentului. Cea mai bună parte este că nu am simţit nici un fel de disconfort sau de durere. Aparatul funcţionează pe principiul fototermolizei selective, adică energia luminoasă este absorbită cu precădere de zonele pigmentare, pentru a îndepărta zonele maronii. De asemenea, acesta accelerează şi metabolismul intracelular. Imaginează-ţi acest tratament ca o explozie de energie asupra celulelor leneşe, care vor fi stimulate să producă colagen şi elastină. După ce a  terminat procedura şi a îndepărtat gelul, Ana Maria a aplicat o mască cu acid hialuronic, vitamine şi peptide, pentru a hidrata şi a oferi o regenerare profundă pielii. Deşi nu a durat mai mult de o jumătate de oră, rezultatele tratamentului au fost uluitoare. Pielea era mult mai hidratată, căpătase o culoare uniformă, era mult mai  luminoasă şi, chiar dacă dormisem doar nouă ore în ultimele două zile, orice semn de oboseală a fost şters. Iar calitatea tenului meu a continuat să se îmbunătăţească şi  mai tare în următoarele zile.

Chiar dacă nu mai am timp pentru a efectua o altă şedinţă până la ELLE Style Awards, tenul meu arată extrem de sănătos după un singur tratament. Aşa că, chiar dacă încă nu ştiu ce ţinută sau machiaj o să port, măcar pot miza pe o piele fără probleme.

Focus: PIELE REGENERATĂ, HIDRATATĂ LUMINOASĂ Şl O CULOARE UNIFORMĂ.

Primul pas constă în realizarea unui screening computerizat al pielii.

Este folosit un gel conductor  care are în acelaşi timp și o acţiune calmantă asupra tenului.

Masca cu acid hialuronic, vitamine şi peptide oferă o hidratare profundă tenului.

Leave a comment