ELLE A ÎNCERCAT – CLEAR +BRILLIANT

CLEAR + BRILLIANT, UNUL DINTRE CELE MAI POPULARE TRATAMENTE LASER DIN SUA, ESTE DISPONIBIL ACUM ȘI ÎN ROMÂNIA! ȘI FIINDCĂ TOCMAI L-AM ÎNCERCAT, TE ASIGUR CĂ OBSESIA PE CARE MILIOANE DE FEMEI O AU PENTRU EL ESTE COMPLET JUSTIFICATĂ!

LASERUL CLEAR +BRILLIANT!

de Gabriela Calitoiu

Știi video-urile de pe net cu Ted Zhar, în care întreabă diverși oameni cu ce se ocupă și care e cea mai bună parte a jobului lor? Cum sunt puțin delulu, mereu mă gândesc ce i-aș răspunde dacă l-aș întâlni undeva prin New York. Mă rog, mai mult îmi imaginez ce outfit aș purta, cum mi-ar sta părul, dacă aș fi machiată sau nu, fiindcă în rest mi-e foarte clar ce i-aș răspunde: „Încerc toate tratamentele faciale posibile!!!“. Pentru mine, ăsta-i cel mai mare bonus cu care a venit la pachet jobul de beauty editor. Plus faptul că am cunoscut cei mai buni experți în frumusețe.

Unul dintre ei este Ana Maria Nedelcu, estetician și manager la clinica Dermaspa, dar și persoana responsabilă de pielea mea de vreo patru ani încoace. La ultima vizită pe care i-am făcut-o, m-a anunțat super entuziasmată că în curând o să aducă în premieră în România un nou aparat laser și că e musai să-l testez. Nici măcar nu înțelesesem bine numele tratamentului, dar i-am zis fără să ezit că vreau o programare. Zis și făcut.

O lună mai târziu, eram din nou în cabinetul Anei, gata să încerc ceea ce ea numise „un tratament revoluționar“. Înainte de a începe procedura propriu-zisă și de a-mi oferi mai multe detalii despre ce urma să se întâmple, am avut parte de un screening digital al tenului, cu un aparat special, numit Visia. Acesta este, de fapt, primul pas în cadrul oricărei consultații, fiindcă este cea mai bună modalitate de a afla exact care sunt problemele pielii tale. În cazul meu, pete pigmentare, ceva riduri în jurul ochilor și pori dilatați. Nu sună prea bine, dar având aceste caracteristici eram candidata ideală pentru laserul Clear + Brilliant. Trebuie să recunosc că sunt o mare fană a procedurilor de acest fel, în special a laserului CO2, dar, din păcate, nu le pot face pe cât de des mi-aș dori. În primul rând pentru că nu sunt indicate în sezonul cald și în al doilea rând pentru că presupun o perioadă de recuperare destul de îndelungată. „Dar lucrurile astea nu sunt valabile și pentru Clear + Brilliant“, îmi spune Ana, care-mi explică că e vorba de „un laser cu lungime de undă fracționată, non-ablativ, ce creează în piele microleziuni termice controlate. Aceste leziuni activează procesele naturale de vindecare ale pielii, stimulând producția de colagen și de elastină. Astfel, pielea deteriorată este înlocuită cu țesut sănătos“. Știu că sună destul de complicat, însă ce e important să reții e faptul că este o procedură non-invazivă, capabilă să amelioreze aproape toate afecțiunile pielii la care te poți gândi. Reduce ridurile și liniile fine, îmbunătățește aspectul porilor dilatați și al petelor pigmentare, accelerează regenerarea celulară, reduce inflamația, previne formarea cicatricilor post-acneice și uniformizează textura și nuanța tenului. Iar toate lucrurile astea se întâmplă în mai puțin de o oră, fără durere și fără efecte adverse. Dar, fiindcă totuși vorbim de un tratament cu laser, trebuie să știi că imediat după terminarea procedurii pielea ta va fi destul de roșie și vei simți o senzație de usturime, ca și când ai fi stat prea mult la soare. Însă te asigur că ambele sunt suportabile și că vor dispărea destul de repede. În cazul meu, usturimea a trecut în câteva ore, iar roșeața într-o zi.

Ce-i drept, a ajutat și faptul că am urmat cu strictețe sfaturile Anei, care mi-a spus că hidratarea este absolut esențială după ședința de Clear + Brilliant. Tocmai de aceea, mi-a prescris o schemă de tratament specială, care a constat în folosirea gelului de curățare ZO SKIN HEALTH Hydrating Cleanser, a serumului ZO SKIN HEALTH Growth Factor Serum Plus și a cremei ZO SKIN HEALTH Recovery Creme (toate disponibile pe ww.skinshop.ro).

De asemenea, este indicat să eviți soarele câteva zile după tratament, să folosești o cremă cu un SPF ridicat, să nu-ți exfoliezi fața și să nu aplici produse ce conțin retinol. Dar, ca să fiu sinceră, când mă gândesc la rezultatele pe care le-am văzut după doar o ședință aș fi fost OK chiar și cu o listă mai lungă de contraindicații. Primul lucru pe care l-am observat după ce a trecut roșeața a fost textura complet schimbată a pielii. Nu mai aveam tenul încărcat și tern, porii nu mai erau la fel de dilatați, iar petele pigmentare de sub ochi erau mai puțin evidente.

Apoi, toată fața era mult mai hidratată, mai luminoasă, iar eu păream ca prin minune mai odihnită. Practic, Clear + Brilliant îmi oferise rezultate asemănătoare cu celelalte tratamente laser mult mai invazive pe care le încercasem în trecut, doar că de data asta nu am fost nevoită să mă ascund în casă timp de o săptămână, nu m-am confruntat cu descuamarea pielii ori cu alte iritații. Așa că, chiar dacă am avut parte de o singură ședință, nu pot decât să-i dau dreptate lui Jennifer Aniston, care spunea într-un interviu pentru InStyle că adoră laserul Clear + Brilliant!

Leave a comment