0722-870-777

Programare online
Facebook Google Twitter LinkedIn

Tratament laser leziuni vasculare

Tratament laser leziuni vasculare

Data: 15.09.2016Programare online

Echipamente folosite:

PDL (Pulse Dye Laser)

Nd:YAG Laser

IPL

Dioda (endovenos)

Leziunile vasculare ale pielii reprezinta una din cele mai vaste patologii intalnite in cabinetele dermatologice. Acestea pot fi congenitale (pata vin-de-Porto sau nevus flammeus, hemangioamele si malformatiile venoase) sau dobandite (telangiectaziile – vene vizibile, superficiale, foarte subtiri – cuperoza, poikiloderma Civatte – roseata de la nivelul decolteului si gitului, lacurile venoase, etc).

In functie de diametrul vasului, viteza de curgere a sangelui prin acesta, fototip, locul in care se gaseste leziunea, putem opta pentru unul dintre aparatele disponibile, astfel incat energia necesara inchiderii vasului sa poata fi transmisa la adancimea necesara. Este nevoie de mai multe sedinte spatiate pentru a obtine o reducere semnificativa a leziunilor.

IPL – cu ajutorul filtrelor adecvate pot fi selectate lungimi de unda optime pentru vasele mici, superficiale si cuperoza.

PDL (Pulsed Dye Laser) – energia emisa de acesta este absorbita in primul rand de hemoglobina din vas, limitand astfel distrugerea termica a tesutului inconjurator. Lungimea de unda de 595 nm si posibilitatea selectarii individuale a parametrilor de lucru fac din acest laser un mijloc ideal de tratament pentru leziunile superficiale. Acesta este considerat standardul pentru tratamentul petelor vasculare congenitale, putandu-se obtine o reducere cu pana la 80% a nevilor flammeus dupa 8-10 sedinte.

Laserul Nd:YAG 1064 nm este primul instrument dovedit clinic a fi eficient atat pentru leziunile vasculare de la nivelul fetei, cat si pentru cele de la nivelul membrelor inferioare:

Coordonarea echipei care se ocupa cu tratamentele laser este asigurata de Dr. Alin Nicolescu, Medic primar dermatolog, membru, Presedintele Societatii Romane de Lasere in Medicina si Chirurgie, Secretar General al Societatii Romane de Dermato-venerologie, Presedintele comisiei de experti ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.